Temppeli Helsingissä!

Helsingin Energialaitos vaiko temppeli?


Viime viikolla, kun Miniatyyria ajoi Helsingissä metrolla, pikku taiteilija näki tämän rakennuksen metron ikkunasta ja huudahti "Temppeli!"

Iso taiteilija naurahti siihen ja sanoi, että se on Helsingin Energialaitos. Ei Suomessa ole temppeleitä.

Ei sillä, etteivätkö hindut pärjäisi ilman temppelirakennuksiakin, mutta kyllä yksi hindutemppeli voisi silti piristää monen pääkaupunkiseutulaisen elämää, uskonnosta riippumatta.
Miksei siis sellaista Helsingissä jo ole?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tutkimus: Uskonnollisuus voi vähentää masennuksen uusiutumista
5.9.2011 7:29

Uskonnollisuus on amerikkalaisen tutkimuksen mukaan hyväksi ihmisen henkiselle hyvinvoinnille.

Uskonnollisten ihmisten masennus saattaa uusiutua tavallista harvemmin, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Aiemmassa tutkimuksessaan tutkijat havaitsivat uskonnollisuuden liittyvän myös pienempään masennusriskiin.

Nyt julkaistussa selvityksessä seurattiin runsasta sataa silloin tutkitun jälkeläistä. Jälkeläisiä seurattiin kymmenvuotiaasta kaksikymppisiksi. Tuona aikana vakavia masennuksia todettiin neljänneksen vähemmän osallistujilla, joille kymmenvuotiaana uskonnollisuus ja henkisyys olivat hyvin tärkeitä.

Aktiivinen uskonnon harjoittaminen tai kirkkokunta eivät vaikuttaneet yhteyteen. Yhteys oli sen sijaan vahvempi osallistujilla, joiden vanhemmista jompikumpi oli sairastanut masennusta. Tarkemmassa analyysissa uskonnollisuus pienensi vain masennuksen uusiutumisten eikä uusien masennusten riskiä. Osallistujat olivat protestantteja tai katolisia.

Uskonnollisuus ja henkisyys on aiemmin yhdistetty muun muassa aivohalvauksen jälkeisen masennuksen ja ahdistuksen lievittymiseen. Myös muunlaisia terveyshyötyjä on raportoitu, mutta tulokset ovat ristiriitaisia ja voivat selittyä hyvin monella seikalla.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Psychiatry -lehdessä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkimus+Uskonnollisuus+voi+vähentää+masennuksen+uusiutumista/1135269110469